top of page

BALANÇ I ACTIVITATS DESTACADES

Entre les activitats més destacades trobem la participació en el cinquè festival de la Confederació Espanyola de Bandes de Música, com a representant de Catalunya, l’any 1999 a Santiago de Compostel·la. L’any 2007, coincidint amb el seu 25è aniversari, la banda va ser guardonada amb la Sirga d’Or, que atorga el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre. Aquest any 2014, la banda va ser una de les convidades a la ciutat de Calella en la celebració de la 33a Fira de Calella i Alt Maresme, un certamen monogràfic que va mostrar la realitat geogràfica, econòmica, social i cultural de les Terres de l’Ebre.

L’Escola i Banda de música La Ginesta es va constituir l’any 1982, fa 32 anys, a partir de l’interès  per part d’una quinzena de joves del poble en la música. Tot i així, cap a l’any 1910 ja hi ha constància d’una formació musical que es va dissoldre en l’època de la Guerra Civil. El primer director de la banda va ser Antoni Vives, nascut a la població veïna de Miravet. L’any 1987 i amb nous estatuts, l’entitat es va integrar a la Federació de Bandes de Catalunya. Va ser en aquell moment quan es va crear també l’escola de música, amb especialitats instrumentals i llenguatge musical.

OBJECTIU DE L’ENTITAT I FILOSOFIA

Després de més de 30 anys, la Banda i Escola de música La Ginesta és una entitat consolidada a la població i també a la comarca de la Ribera d’Ebre i s’ha convertit en una de les referents a les Terres de l’Ebre. Des de la seva creació, l’entitat ha apostat per noves propostes musicals amb l’objectiu de fomentar la innovació per tal d’adaptar-se a tots els públics. Així, en els darrers concerts, la banda ha ofert diversos concert audiovisuals com el dedicat a grans bandes sonores de pel·lícules, o les col·laboracions amb altres entitats de la població, com les balladores de Ginestar, que alhora s’emmarquen en el Grup de Jotes de la Ribera d’Ebre, que pretén recuperar aquest ball tradicional. 

 QUAN, COM I PER QUÈ?  

REPTES DE PRESENT I FUTUR

Tot i la conjuntura econòmica actual, la banda no ha minvat la seva activitat i durant l’any 2013 va realitzar més de 20 actuacions, situació insòlita en aquest temps, que inclou tot tipus d’actuacions musicals tant a Ginestar com a la resta de la geografia catalana. La Banda i Escola de Música continuarà treballant en aquesta línia per tal de mantenir ben viva la música de banda a les Terres de l’Ebre i exportar el nom de Ginestar a tot arreu.

bottom of page